FAQ

Home / FAQ


Wat is iSANO?

iSANO is een zuiver, natuurlijk voedingsmiddelconcentraat in een reep, gemaakt van biologische grondstoffen. De reep is zo samengesteld dat het alle fundamentele voedingsstoffen bevat die dagelijks nodig en aanbevolen zijn.

Alle benodigde voedingstoffen zijn afgewogen/afgemeten waardoor het lichaam alle noodzakelijke elementen op basis van 1000 kcal / dag ontvangt, zonder hongergevoel en zonder aanzienlijk prestatieverlies.
 

Wat is er zo speciaal aan iSANO?

De producten van iSANO zijn anders dan de normale gezonde voeding en voedingssupplementen. Gezonde voeding bevat vaak veel water (tot 90%), waardoor een volledig voedingsprofiel niet volop beschikbaar is gedurende de dag.
Bij "normaal" voedsel bijvoorbeeld is het niet mogelijk om in de ochtend al de volledige stofwisseling te hebben met 38 essentiële voedingsstoffen.

Voedingssupplementen komen gewoonlijk via een chemische weg binnen. De toevoer van chemische elektrolyt (bijvoorbeeld calciumcarbonaat, calciumfosfaat, etc.) vermindert meestal alleen het maagzuur, waardoor het basepotentieel al wordt verbruikt in de maag. Alleen natuurlijke elektrolyten in rouw voedsel, hebben op basis van hun eiwit beschermende laag, het potentieel om volledig te worden geabsorbeerd door de dunne darm zonder dat eerst complexen worden gebouwd.
iSANO biedt alleen producten die voldoen aan de volgende criteria:

  • 100% natuurlijke voedingsstofconcentraties zonder toevoegingen
  • Volledig uitgebalanceerd voedingsprofiel op basis van natuurlijke ingrediënten (macro- en micro-voedingsstoffen)
  • 100% elektrolyt kwaliteit rauw voedsel (geen chemische elektrolyt carbonaten, fosfaten, enz.)
  • naleving van de minimale levering van alle essentiële voedingsstoffen, volgens de Europese Richtlijn voedingsstof EU-richtlijn 2008/100
  • Met inachtneming van de wettelijke limieten voor voedingsstoffen volgens de EFSA (European Food and Safety Authority)
  • Volledige natuurlijke voedingsstoffen levering op basis van slechts 1.000 kcal per dag
  • Minder dan 100 kcal /porties om de bloedsuiker te reguleren (insuline-reductie)

 

Hoe werkt iSANO?

iSANO levert in één portie alle elementaire voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft. De kuur bevat 10 repen per dag van elk 27 gram en worden steeds met een glas water (niet-koolzuurhoudend) of thee ingenomen.

 

Is 1000 kcal/dag voldoende?

Tal van medische specialisten hebben bevestigd dat je kan presteren zonder energieverlies wanneer je iSANO langer dan 30 dagen eet, zolang er maar genoeg vetreserves zijn. De efficiëntie van de basisvoedingstoffen van iSANO in 1000 kcal staan gelijk aan die van conventionele 2.000 kcal. De lichaamscellen krijgen het verschil rechtstreeks van de vetreserves.

 

Kan ik 100% iSANO eten?

iSANO is zodanig samengesteld dat alle elementaire voedingsstoffen van de dagelijkse behoeften en andere bioactieve stoffen aanwezig zijn. Jouw eten is daarom evenwichtiger dan met normale voedingsmiddelen. iSANO kan tot 280 gram vet per dag afbreken door het lichaam slechts 1.000 kcal./dag te gevenwaardoor het de insulineproductie remt op een natuurlijke manier. Wij raden een dieet van 100% iSANO aan tot het ideale gewicht is bereikt. Daarna kan je weer meer calorieën innemen met gezonde, evenwichtige voeding.

 

Kan ik een maaltijd door iSANO vervangen?

Ja, maar om het zo effectief mogelijk te maken, raden we aan om in het begin alleen Isano te nemen. Daarna kan je weer gezonde maaltijden eten. Een maaltijd heeft gemiddeld ongeveer 500 kcal. Je kan dan 5 repen iSANO minder eten. Een reep iSANO van 27g bevat evenveel voedingsstoffen als in 480 kcal gezonde voeding.

 

Is iSANO ook geschikt als tussendoortje?

iSANO is uitstekend als ‘snack’ tussendoor. Je maakt zo op gezonde wijze gebruik van ‘lekkere trek’.

 

Kan ik koffie drinken?

Voor een optimale ontzuring en ontgifting van je lichaam is het raadzaam gedurende de eerste twee weken geen koffie te drinken. De stofwisseling wordt gereset en de lever herstelt opnieuw. Het voedingsprofiel van 100 g koffie bevat ongeveer 10% van de dagelijkse behoefte aan koper. Als je drie kopjes koffie drinkt is dat ongeveer 45% van de dagelijkse behoefte. Samen met de dagelijkse voedingsprofiel van iSANO (10 repen per dag) verstoort te veel koper de balans. Met alleen gebruik van iSANO, dus zonder koffie, wordt de stofwisseling in een gelijkmatig tempo aangepast.

 

Kan ik koolzuurhoudende drankjes drinken?

De pH ("potentiële waterstof" = waterstofpotentiaal) van koolzuurhoudende dranken is 4, de neutrale pH van het water is ongeveer 7. Elke niveauverandering geefteen 10-voudige versterking in de zure richting. pH 6 betekent dat het water 10 keer zo zuur is;  pH 5: het water is 100 keer zo zuur en bij pH 4 is het ater 1000 keer zo zuur als normaal water.

Het doel van ontzuring is juist het zuur te neutraliseren door CO2 uit te ademen. De toevoer van kooldioxide voorkomt dit. De verschillende pH-waarden van de lichaamsvloeistoffen kunnen hiermee niet herstellen. Daarom raden we puur (plat) water aan.

Hoe werkt een iSANO kuur?

Er zijn drie fasen in de kuur.
In de eerste fase (1e week) verlies je veel overtollig lichaamsvocht en gewicht. Lever en maagdarmkanaal worden ontlast. De vetverbranding begint en het insulineniveau gaat naar een normaal niveau.

In de tweede fase (2e week) wordt dit proces intensiever. Bovendien begint het lichaam nu reserves af ​​te breken. De lever blijft ontgiften en vermindert zijn vetten naar een normaal ontgiftingprestatie.

In de derde fase (3e week) is de stofwisseling genormaliseerd en is het lichaam voldoende ontgiftigd en vooral ontzuurd.

Het is belangrijk dat iSANO in de eerste week consequent wordt gebruikt, daarna kan het met gezonde voeding worden gecombineerd.

 

Is er een jojo-effect na de kuur?

De optimale opname van voedingsstoffen tijdens de kuur vermindert het risico op het bekende jojo-effect aanzienlijk omdat er geen tekorten zijn. Maar houd jezelf niet voor de gek; als je na de kuur regelmatig gebraden varkensvlees en dergelijk voedsel gaat eten, is het jojo-effect niet te vermijden, zelfs niet met iSANO. Als je na de kuur gebalanceerd, gezond eet en iSANO regelmatig gebruikt, zal af en toe een ‘uitglijder’ of kleine zonde geen probleem zijn!

 

Hoelang kan ik iSANO innemen?

We zijn wettelijk verplicht om erop te wijzen dat iSANO niet langer dan 3 weken mag worden ingenomen zonder medisch advies.

 

Zijn alle calorieën gelijk?

De eenheid calorie is ​​al meer dan 100 jaar bekend. Destijds was er niet veel bekend over voedingsstoffen. Vet, koolhydraten en eiwitten werden altijd in verband gebracht met energie. De hoeveelheid benodigde energie bepaalde de energie-inhoud. Dit proces werd buiten het lichaam uitgevoerd. Calorieën worden echter anders in het lichaam verwerkt. Slechts 18% van fructose wordt bijvoorbeeld omgezet in energie; de rest gaat mogelijk naar de vetopslag. Druivensuiker (glucose) daarentegen gaat heel snel in het bloed en wordt 100% omgezet in energie. Het nadeel van glucose is echter dat er insuline vrijkomt die de omzetting naar vet bevordert en dus de vetverlies remt.

Kan ik sporten met iSANO?

Ja.
De suiker komt op een gecontroleerde manier in het bloed zonder insulineafgifte en het lichaam verbrand vet. Verhoogde ademhaling tijdens het trainen leidt tot een toename van de zuurstofinname. De zuurstof oxideert vetzuren die met behulp van L-carnitine naar de mitochondriën (de krachtcentrales van de cel) worden getransporteerd. Het vet wordt vervolgens omgezet in co-enzym A, dat als een energiebron dient. L-carnitine productie (biosynthese) is een natuurlijke opname van bepaalde voedingsstoffen in de lever. Als u meer sport, kunt u het aantal repen iSANO per dag verhogen tot 15.

 

Moet ik meer repen eten als ik intensief train?

Nee.

Als je iSANO met kortere tussenpozen dan 60 tot 90 minuten eet, zal de bloedsuikerspiegel stijgen. Vanaf 80 mg/dl bloed geeft de alvleesklier het hormoon insuline af. Het hormoon zorgt ervoor dat de suiker (glucose) in de lever wordt afgezet. Dit maakt je hongerig na het sporten. Wanneer het levergeheugen (glycogeen) leeg raakt, moet de lever eiwitten afbreken om de toevoer van suiker naar de zenuwen (hersenen) te garanderen. Dit gebeurt via de zogenaamde alanine (aminozuur) - cyclus en kan leiden tot spierverlies.

Ja.

Als u een topsporter bent en voornamelijk actief bent in duursporten. Het koolhydraatconsumptieprofiel is hier namelijk anders. Het is belangrijk dat je iSANO uitprobeert in de voorbereiding op wedstrijden met iSANO. Dat je weet hoe iSANO werkt en wat het voor je doet.

 

Waarom is de reep harder als het koud is?

iSANO is een natuurlijk product zonder toegevoegde- of conserveermiddelen. Het bevat gezonde oliën, die zijn verkregen in een koudpersprocedure en daardoor bij lagere temperaturen harder worden. Bewaar de repen in een koele en donkere omgeving. We raden aan de repen op kamertemperatuur te eten. Zorg ervoor dat de repen niet te warm worden; de belangrijke voedingsstoffen gaan namelijk verloren gaan bij een temperatuur van 38 ° C of meer.

 

Hoe werkt de CO2 (vet) afvoer van het lichaam?

Als het lichaam suiker of vet verbrandt, produceert het lichaam CO2. Dit wordt via het bloed naar de longen getransporteerd en dan uitgeademd. Elke dag ademen we ongeveer 1 kg CO2 uit. Als we minder CO2 afleveren dan we gebruiken, ademen we uit. De kwaliteit van de toegevoegde calorieën is erg belangrijk.


Welke invloed heeft iSANO op mijn gezondheid wanneer ik een hoge bloeddruk heb?

Het kaliumgehalte in rauwkost voedsel draagt bij aan de verbetering van de elasticiteit van de aders met andere woorden het helpt beschermen tegen een hoge bloeddruk. In het algemeen geldt dat gewichtsverlies en lichaamsbeweging een positief effect hebben op de bloeddruk. 
Ook is het bewezen dat iSANO's hoogwaardige voedingsprofiel in het algemeen de diepte van je slaap harmoniseert en verbetert. Dit komt onder andere door de vele natuurlijke vitamines, met name vitamine B. 

 

Welk effect heeft iSANO in het geval van reumatische problemen?

Mensen die lijden aan reuma hebben vaak te maken met chronische gewrichtsontsteking en hevige pijn. Ervaring leert dat de pijn wordt verminderd na ontzuring. Gewrichten ontsteken dan minder vaak. Ontzuring / ontgifting vermindert dus zowel de intensiteit als de frequentie van ontsteking. Algemene mobiliteit neemt toe en verbetert de levenskwaliteit. Het positieve effect op de darmflora versterkt op reflexmatige wijze het immuunsysteem: het geoptimaliseerde voedingsprofiel bevordert de celbescherming en heeft zo een antioxiderende werking.

 

Is iSANO ook voor diabetici te gebruiken?

Het gebruik van iSANO is geschikt voor zowel type 1 als 2 diabetici. Het caloriearme voedingsprofiel zorgt gemakkelijk voor gewichtsverlies voor diabetici. Eén portie (reep) bevat ongeveer 1 koolhydrateneenheid met ongeveer 10 g glucose- equivalent. Dit is genoeg om het centrale zenuwstelsel energie te geven voor maximaal 90 minuten. Samen met de glucose worden ook alle essentiële voedingsstoffen geleverd. Daarom is iSANO ook geschikt voor diabetici. Gedurende de eerste paar dagen kan de benodigde hoeveelheid insuline verminderd zijn. We raden daarom aan regelmatig bloedglucosemetingen te doen en, indien nodig, de medicatie te verminderen in overleg met de arts.

 

Is iSANO geschikt voor mensen met een allergie?

Ja, maar iSANO bevat wel gluten en lactose. Daarom hebben we een veganistische reep met dezelfde kenmerken ontwikkeld.


Kan iSANO worden gebruikt in het geval van regelmatig medicijngebruik?

iSANO is prima geschikt als aanvullende voedingsbron. Wanneer je regelmatig medicijnen gebruikt en een kuur met iSANO wilt doen, raden we je overleg met je (huis) arts aan.

 

Waarom is hoofdpijn en misselijkheid in het begin mogelijk?

Door onze voedingsvorm wordt het menselijk lichaam vandaag de dag meestal oververzuurd. Het lichaam gaat reageren op de zogenaamde stimulerende middelen (cafeïne, industriële suiker, nicotine, enz.) die niet meer binnenkomen. Het eten van iSANO kan in de eerste dagen van deze verandering in het voedingspatroon tot bijwerkingen leiden. Die bijwerkingen verdwijnen meestal na korte tijd. We raden daarom aan om de kuur niet abrupt te starten, maar begin een paar dagen eerder met het aanpassen van je gewoontes. Het is ook erg belangrijk om elke dag 2 tot 3 liter water te drinken.


Mijn slaap is veranderd - ik slaap beter dan eerst maar word vroeg wakker. Waarom?

Door de hoogwaardige maar lagere hoeveelheid voedsel werken de organen efficiënter en herstelt het lichaam sneller. Je voelt je 's ochtends fris en meer uitgerust - zelfs als je minder slaapt.


Is iSANO duur?

Helemaal niet, zeker niet als je bedenkt dat iSANO je lichaam voorziet van elementaire, natuurlijke voedingsstoffen (biologisch actief). Een gebruikelijk dieet kost gemiddeld net zoveel of meer als je streeft naar dezelfde voedingsstoffen. Het gebruik van iSANO kost minder dan het eten van biologische producten.

Inschrijven Nieuwsbrief

Vul uw e-mailadres in om onze nieuwsbrief te ontvangen.