Grondstoffen

De gebruikte grondstoffen in het kort…..

De waardevolle en zorgvuldig verwerkte ingrediënten in de iSANO repen voorzien het lichaam van alle dagelijkse benodigde essentiële voedingsstoffen. Exact afgestemd op de benodigde aminozuren, vitaminen, mineralen, sporenelementen, vetzuren, eiwitten en koolhydraten.

De hoogwaardige oliën in de repen zijn koudgeperst.
Koudgeperste oliën zijn gezonder dan geraffineerde oliën, omdat het proces veel  en voorzichtiger is dan dat van geraffineerde oliën. Het resultaat is dat zowel meer vitaminen als meer smaakstoffen maar vooral essentiële vetzuren worden bewaard in vergelijking met de geraffineerde oliën. En juist deze essentiële vetzuren zijn erg gezond en worden beschouwd als goede vetten.

Wortelen
Wortelen bevatten weinig calorieën, maar zijn rijk aan vitamines (A, B1, B2, B3, B6, B9, B11, C, E), mineralen (kalium, calcium, magnesium, ijzer) en vezels. Bijzonder waardevol zijn de aanwezige carotenoïden, die in het lichaam worden omgezet in vitamine A. Ze hebben tal van gezondheid bevorderende eigenschappen en hebben een anti-oxidatief effect. Er komen ook steeds meer onderzoeken naar effecten van wortelen eten bij verschillende kankers. Wortelen bevatten vezelpectine dat de spijsvertering bevordert, voor regulering van de bloedsuikerspiegel zorgt en ​​het hongergevoel vertraagt.

Maanzaad
Maanzaad maakt je fit. Maanzaad heeft een bijzonder gunstige samenstelling van vetzuren en scoort daardoor een hoog gehalte aan ijzer, calcium, kalium, magnesium en fosfor. Maanzaad is ook een uitstekende bron van eiwitten en bevat een groot deel van de aminozuren leucine en lysine. Allemaal stoffen die bijdragen aan de gezondheid en het hart, de hersenen en de spieren versterken. Bovendien heeft maanzaad een positief effect op hoge bloeddruk.

Lijnzaadolie
Geen andere plantaardige olie biedt meer omega-3-vetzuren dan lijnolie. Het houdt de slagaders elastisch, voorkomt aderverkalking, verlaagt het LDL-cholesterol en beschermt daarom tegen hartinfarcten en beroertes. Lijnzaadolie heeft ook een preventief en rustgevend effect op artrose. In de afgelopen jaren hebben de cel versterkende en anti-kanker eigenschappen van zogenaamde lignanen steeds meer aandacht gekregen in medisch onderzoek.

Kaneel
Kaneel is een van de oudste en bekendste specerijenplanten ter wereld. De genezende effecten van kaneel zijn echter minder bekend. Kaneel heeft een ontstekingsremmend effect op verkoudheid en darminfecties, stimuleert de vetverbranding en reguleert de bloedsuikerspiegel. De werkzame stof MHCP in het kaneel zou de bloedsuikerspiegel verlagen en zo de opname van glucose in de cellen verhogen; Dus vergelijkbaar de werking van insuline. Volgens onderzoeken verlaagt kaneel niet alleen de bloedsuikerspiegel, maar ook het slechte LDL-cholesterol.

Omdat er coumarine in kaneel zit, moet de toelaatbare dagelijkse inname hiervan worden aangehouden.

Kurkuma
Kurkuma wordt beschouwd als een wondermiddel omdat de curcumine veel farmacologische eigenschappen hebben: ze hebben anti-oxidatieve, anti-mutagene, anti-carcinogene, immuun stimulerende, ontstekingsremmende en cholesterolverlagende eigenschappen. Er wordt beweerd dat regelmatige inname van kurkuma de reden is van een extreem laag niveau van borst-, maag-, huid- en darmkanker in India. De AKH Wenen vond in een onderzoek dat kurkuma de ontwikkeling van darmkanker kan vertragen en zelfs voorkomen. Van kurkuma wordt ook gezegd dat het een positief effect heeft op dementie. Kurkuma bevordert de galvorming en stimuleert de vetvertering. De bittere stoffen van het kruid leiden tot een snellere verzadiging en onderdrukken de hunkering naar zoetigheden.

Acerola kers
Met ongeveer 1700 mg vitamine C per 100 g is de acerola-kers de absolute ster-vitaminedonor onder de vruchten (35 keer meer vitamine C dan sinaasappelen en citroenen!). Daarnaast bevat het ook een groot deel van andere bioactieve stoffen zoals provitamine A, vitamine B1, B2, B5, niacine, eiwit, magnesium, fosfor en calcium. Alles bij elkaar zorgen voor een zeer effectieve celbescherming en verhogen bovendien het anti-oxidatieve effect van vitamine C.

Champignons
Champignons zijn rijk aan mineralen, B-vitaminen en eiwitten. Ze bevatten ook provitamine D, dat wordt omgezet in vitamine D in het lichaam en belangrijk is voor de opslag van calcium en fosfor (gezonde botten, bescherming tegen osteoporose). Het gehalte aan koper is ook opmerkelijk. Paddenstoelen hebben een extreem laag calorie- en een minimaal koolhydraatgehalte. Ze zijn bijna vetvrij. Het actieve ingrediënt tyrosinase heeft ook een hypotensief effect.

Vanille
Naast het unieke en intense aroma is vanille een antistress en gelukskruid. Talloze studies hebben aangetoond dat de stoffen die ze bevatten goed zijn voor de ziel. De geur van vanille alleen kan aantoonbaar stress, rusteloosheid, angst, depressieve stemmingen, slapeloosheid en hongergevoelens verlichten. Reden is dat vanille de productie van het gelukshormoon serotonine in de hersenen stimuleert.

Tarwekiemen
Tarwekiemen zijn rijk aan eiwitten, mineralen, vitaminen en vezels en ook rijk aan onverzadigde vetzuren. Het overvloedige eiwit draagt ​​bij aan een toename en het behoud van de spieren. De onverzadigde vetzuren spelen een belangrijke rol in het vetmetabolisme en reguleren het cholesterolgehalte. De vitamines van het B-complex, met name de vitamines B1, B2, B6, B12 en niacine ondersteunen het energiemetabolisme en het zenuwstelsel. Vitamine E, net als de sporenelementen zink, mangaan, koper en selenium, helpt cellen te beschermen tegen oxidatieve stress. IJzer en zink versterken ook het immuunsysteem.

Rijstsiroop
Rijstsiroop is een gezond alternatief voor tafelsuiker. Het heeft een hoog gehalte aan meerdere suikers met een lange keten, die eerst door het lichaam in eenvoudige suikers moeten worden omgezet voordat ze in het bloed terechtkomen. De suikerinname in het bloed is daarom vertraagd en er is geen snelle stijging van de bloedsuikerspiegel. Omdat het geen fructose bevat - en maltose in het lichaam niet wordt omgezet in fructose - is het geschikt voor mensen met fructose-intolerantie of malabsorptie.

Druivenpitmeel
Druivenpitten zijn de sterkste antioxidant ooit: de OPC (oligomeer ProanthoCyanidine). Deze zijn 20 keer krachtiger in hun antioxiderende werking dan de vitale vitamine C en 50 keer sterker dan vitamine E. Ze worden daarom beschouwd als een "antioxidantbom" of "celroestremmer". Deze OPC's versterken de celbeschermende effecten van vitamine A, C en E. In combinatie met OPC zijn deze vitaminen tot 10 keer langer actief in het lichaam. OPC kan op effectieve wijze vrije radicalen, agressieve en celvernietigende stoffen in het lichaam neutraliseren. Binnen enkele minuten worden OPC's door het lichaam opgenomen en blijven ze maximaal 72 uur werkzaam.

Gerstemout
Moutextracten zijn gemaakt van gerstemout, licht tot donkerbruin, aangename moutachtige degustatiesiropen. Moutextracten bevatten eenvoudige en complexe koolhydraten, evenals een verscheidenheid aan essentiële aminozuren, mineralen, vitamines (vooral B-vitaminen) en sporenelementen. Koolhydraten zijn de belangrijkste energiebron voor het menselijk brein. Het lichaam heeft suiker nodig, omdat de glucose die wordt omgezet uit de koolhydraten in de lever de belangrijkste energiebron is. Zonder permanente glucosetoevoer is de mens niet levensvatbaar.

Inschrijven Nieuwsbrief

Vul uw e-mailadres in om onze nieuwsbrief te ontvangen.