Voedingsfysiologie

Calorieën alleen niet het belangrijkste

Wanneer we willen afvallen, letten we vaak alleen op de calorieën, maar kijken we eigenlijk niet naar het type calorie. Ook etiketten met de voedingswaarde geven geen kwalitatief kenmerk voor calorieën. Je hebt dus geen idee over het stofwisselingspotentieel in het lichaam.

Welke energie en voedingsstoffen hebben we nodig om ervoor te zorgen dat onze stofwisseling en ons gezondheidssysteem 100% functioneert. En in welk tempo is de inname zinvol?

Bepalend voor ons welzijn en ons vermogen om te presteren is in welke hoeveelheid en samenstelling de stofwisseling kan plaatsvinden in de lever om het lichaam op te bouwen (anabolisch metabolisme) of om energie te geven (katabolisch metabolisme). Het lichaam moet onnodige stoffen weggooien; dat kost energie en kan onze organismen belasten.

Het doel van iSANO is het stofwisselingspotentieel in de vorm van aminozuren, vetzuren, vitamines, mineralen, sporenelementen, secundaire plantaardige stoffen en de kwaliteit van koolhydraten op een gerichte manier te verhogen. Dit verbetert automatisch onze kwaliteit van leven, prestaties, gezondheid en gewicht.

Isometabolische voeding

Isometabolische voeding is ​voeding die is aangepast aan de stofwisseling. In de afgelopen jaren hebben wetenschappelijke studies naar de opname van voedingsstoffen nieuwe inzichten opgeleverd. Het concept van calorieën is verouderd. Vandaag weet de voedingswetenschap welke hoeveelheden, in welke samenstelling het lichaam dagelijks nodig heeft. Alleen als de lever voldoende voorzien is met voedingsstoffen, kunnen deze stoffen via het bloed in het centrale zenuwstelsel, de organen en de organismen komen. Voedsel kan ons traag, dik en ongezond of juist fit, mager en gezond maken.

De basis voor isometabolische voeding zijn de regels van de wetenschap en de Europese richtlijnen voor de toevoer van voedingsstoffen (RL 2008/100) op basis van de verordening betreffende gezondheidsclaims van de Europese Unie (VO 1924/2006). Daarnaast is het belangrijk om je strikt aan de limieten voor de inname van voedingsstoffen te houden: de zogenaamde NOAEL-waarden (geen waargenomen bijwerkingen). Dat betekent dat zelfs als een bepaalde hoeveelheid van een voedingsstof langdurig wordt geconsumeerd, er geen negatieve resultaten zijn waargenomen.

iSANO 100% natuurlijk en verantwoord

iSANO is de eerste leverancier van functionele gezonde voeding op wetenschappelijke basis. Alle gebruikte voedingstoffen zijn op een natuurlijke wijze in balans en de kwaliteit van energie neemt zo toe. De repen van iSANO voldoen aan het wettelijk kader van de Europese verordening  (VO 1924/2006).

 

Inschrijven Nieuwsbrief

Vul uw e-mailadres in om onze nieuwsbrief te ontvangen.